IKEA PO SĄSIEDZKU W NOWEJ ODSŁONIE

IKEA Po Sąsiedzku - szwedzkie, domowe miejsce spotkań przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 od początku lipca zacznie działać w nowej, zmienionej formie. Będzie to już nie jedna, ale aż kilka unikalnych przestrzeni, oferujących różne możliwości kreatywnego spędzenia wolnego czasu na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.

IKEA Po Sąsiedzku to pierwsza i do dziś jedyna tego typu inicjatywa IKEA w Polsce. To unikalna przestrzeń, miejsce spotkań, które zachęca do wspólnego spędzania wolnego czasu mieszkańców Lublina. Można tu wziąć udział w licznych kreatywnych warsztatach i wieczorach filmowych, spróbować szwedzkich przysmaków oraz wypić dobrą kawę, a wszystko to w wyjątkowym, skandynawskim klimacie.

Zainteresowanie tym miejscem przeszło nasze najśmielsze oczekiwanie. Liczba osób, które codziennie odwiedzają IKEA Po Sąsiedzku stale rośnie. Przestrzeń, którą dysponujemy jest obecnie po prostu za mała, dlatego postanowiliśmy się przeprowadzić. Poza tym zyskamy nowego sąsiada – centrum handlowe SKENDE Shopping - z którym razem będziemy rozwijać nasze szwedzko-lubelskie zwyczaje. Zależy nam na tym, aby w nowych przestrzeniach towarzyszyły nam te same wartości, styl życia i otwartość na innych, które znamy z IKEA Po Sąsiedzku. – mówi Monika Kosińska, dyrektor sklepu IKEA
w  Lublinie.

Unikalne, kreatywne przestrzenie będą działały pod wspólną nazwą Po Sąsiedzku na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy.

– Dzięki przeprowadzce będziemy mogli zaoferować jeszcze więcej ciekawych i różnorodnych aktywności. Jestem przekonana, że nowe przestrzenie zyskają sympatię mieszkańców Lublina podobnie, jak dotychczasowe miejsce spotkań przy Krakowskim Przedmieściu. Na chwilę obecną nie zdradzamy jednak szczegółów, aby zachować element niespodzianki. Będziemy je stopniowo ujawniać na naszym Facebooku i stronie internetowej – dodaje Monika Kosińska.

Do czasu przeprowadzki, IKEA Po Sąsiedzku przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 będzie działać bez zmian, czyli od poniedziałku do soboty w godz. 10.00-21.00, a w niedziele od 10.00 do 20.00.

Informacje na temat IKEA Po Sąsiedzku oraz szczegółowy program aktualnych wydarzeń są dostępne na stronie IKEA.pl/Lublin/posasiedzku, na fanpage’u na Facebooku (facebook.com/IKEAPoSasiedzku) oraz na Instagramie (instagram.com/ikeaposasiedzku).

O IKEA Retail

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo
i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA
w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

IKEA_Po_S_siedzku_12.jpg

IKEA_Po_S_siedzku_13.jpg

07 05 2018 Informacja prasowa IKEA Po Sąsiedzku w nowej odsłonie.pdf

pdf | 457 KB

07 05 2018 Informacja prasowa IKEA Po Sąsiedzku w nowej odsłonie.docx

docx | 56,1 KB

Minigranty IKEA Kraków dla Stowarzyszenia Unicorn i Zespołu Szkół Specjalnych z Nowej Huty

Dwie krakowskie organizacje przeciwdziałające wykluczeniom społecznym zostały laureatami II edycji konkursu grantowego IKEA Kraków. W Centrum Psychoonkologii Unicorn powstał specjalny kącik dziecięcy, a uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych nr 14 zyskali miejsce, w którym
Katowickie szkoły i IKEA łączą siły w walce o lepszy klimat

IKEA po raz kolejny wesprze dzieci i młodzież w staraniach o lepszy klimat i czystsze środowisko. Konkurs „Słoneczne szkoły dla lepszego miasta” związany jest ze szczytem klimatycznym ONZ COP24, który odbędzie się w Katowicach. Ponad dwadzieścia szkół podstawowych z Kato
IKEA urządziła strefy na Targach Książki w Krakowie. Po imprezie meble trafią do biblioteki

W dniach 25-28 października w Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków odbywają się 22. Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie. W tym roku Gościem Honorowym czterodniowego święta literatury jest Szwecja. Nie mogło więc też zabraknąć IKEA. Szwedzki sklep urządził komforto
IKEA ponownie w Alejach Jerozolimskich w Warszawie

Od 23 października br. długo wyczekiwany sklep IKEA w Blue City jest otwarty dla klientów. Nowoczesny koncept, bliskość centrum miasta i niestandardowe, inspirujące sposoby prezentacji asortymentu. IKEA w Blue City to miejsce dla wszystkich, którzy myślą o urządzaniu i d
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.