IKEA PO SĄSIEDZKU W NOWEJ ODSŁONIE

IKEA Po Sąsiedzku - szwedzkie, domowe miejsce spotkań przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 od początku lipca zacznie działać w nowej, zmienionej formie. Będzie to już nie jedna, ale aż kilka unikalnych przestrzeni, oferujących różne możliwości kreatywnego spędzenia wolnego czasu na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.

IKEA Po Sąsiedzku to pierwsza i do dziś jedyna tego typu inicjatywa IKEA w Polsce. To unikalna przestrzeń, miejsce spotkań, które zachęca do wspólnego spędzania wolnego czasu mieszkańców Lublina. Można tu wziąć udział w licznych kreatywnych warsztatach i wieczorach filmowych, spróbować szwedzkich przysmaków oraz wypić dobrą kawę, a wszystko to w wyjątkowym, skandynawskim klimacie.

Zainteresowanie tym miejscem przeszło nasze najśmielsze oczekiwanie. Liczba osób, które codziennie odwiedzają IKEA Po Sąsiedzku stale rośnie. Przestrzeń, którą dysponujemy jest obecnie po prostu za mała, dlatego postanowiliśmy się przeprowadzić. Poza tym zyskamy nowego sąsiada – centrum handlowe SKENDE Shopping - z którym razem będziemy rozwijać nasze szwedzko-lubelskie zwyczaje. Zależy nam na tym, aby w nowych przestrzeniach towarzyszyły nam te same wartości, styl życia i otwartość na innych, które znamy z IKEA Po Sąsiedzku. – mówi Monika Kosińska, dyrektor sklepu IKEA
w  Lublinie.

Unikalne, kreatywne przestrzenie będą działały pod wspólną nazwą Po Sąsiedzku na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy.

– Dzięki przeprowadzce będziemy mogli zaoferować jeszcze więcej ciekawych i różnorodnych aktywności. Jestem przekonana, że nowe przestrzenie zyskają sympatię mieszkańców Lublina podobnie, jak dotychczasowe miejsce spotkań przy Krakowskim Przedmieściu. Na chwilę obecną nie zdradzamy jednak szczegółów, aby zachować element niespodzianki. Będziemy je stopniowo ujawniać na naszym Facebooku i stronie internetowej – dodaje Monika Kosińska.

Do czasu przeprowadzki, IKEA Po Sąsiedzku przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 będzie działać bez zmian, czyli od poniedziałku do soboty w godz. 10.00-21.00, a w niedziele od 10.00 do 20.00.

Informacje na temat IKEA Po Sąsiedzku oraz szczegółowy program aktualnych wydarzeń są dostępne na stronie IKEA.pl/Lublin/posasiedzku, na fanpage’u na Facebooku (facebook.com/IKEAPoSasiedzku) oraz na Instagramie (instagram.com/ikeaposasiedzku).

O IKEA Retail

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo
i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA
w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

IKEA_Po_S_siedzku_12.jpg

IKEA_Po_S_siedzku_13.jpg

07 05 2018 Informacja prasowa IKEA Po Sąsiedzku w nowej odsłonie.pdf

pdf | 457 KB

07 05 2018 Informacja prasowa IKEA Po Sąsiedzku w nowej odsłonie.docx

docx | 56,1 KB

Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.
Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak

IKEA przygotowuje się do otwarcia swojej trzeciej lokalizacji w Warszawie i wybiera pracowników do nowego zespołu. Wiadomo już, kto będzie nim zarządzać. Funkcję dyrektora sklepu objęła Magdalena Rozengart-Grzelczak.
IKEA pomogła umeblować 11 mieszkań dla młodzieży z domów dziecka. Podsumowanie projektu „Oswoić dorosłość”

Fundacja Pomocy Dzieciom „Tak Po Prostu” z Poznania zainicjowała projekt mający na celu wsparcie pełnoletnich wychowanków domów dziecka w ich starcie w dorosłe życie. Do współpracy zaprosiła instytucje publiczne i firmy. 11 czerwca 2018 r. w Strzałkowie w Wielkopolsce odbyło się uroczyste podsumowanie inicjatywy, której partnerem jest m.in. IKEA.