IKEA PO SĄSIEDZKU W NOWEJ ODSŁONIE

IKEA Po Sąsiedzku - szwedzkie, domowe miejsce spotkań przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 od początku lipca zacznie działać w nowej, zmienionej formie. Będzie to już nie jedna, ale aż kilka unikalnych przestrzeni, oferujących różne możliwości kreatywnego spędzenia wolnego czasu na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.

IKEA Po Sąsiedzku to pierwsza i do dziś jedyna tego typu inicjatywa IKEA w Polsce. To unikalna przestrzeń, miejsce spotkań, które zachęca do wspólnego spędzania wolnego czasu mieszkańców Lublina. Można tu wziąć udział w licznych kreatywnych warsztatach i wieczorach filmowych, spróbować szwedzkich przysmaków oraz wypić dobrą kawę, a wszystko to w wyjątkowym, skandynawskim klimacie.

Zainteresowanie tym miejscem przeszło nasze najśmielsze oczekiwanie. Liczba osób, które codziennie odwiedzają IKEA Po Sąsiedzku stale rośnie. Przestrzeń, którą dysponujemy jest obecnie po prostu za mała, dlatego postanowiliśmy się przeprowadzić. Poza tym zyskamy nowego sąsiada – centrum handlowe SKENDE Shopping - z którym razem będziemy rozwijać nasze szwedzko-lubelskie zwyczaje. Zależy nam na tym, aby w nowych przestrzeniach towarzyszyły nam te same wartości, styl życia i otwartość na innych, które znamy z IKEA Po Sąsiedzku. – mówi Monika Kosińska, dyrektor sklepu IKEA
w  Lublinie.

Unikalne, kreatywne przestrzenie będą działały pod wspólną nazwą Po Sąsiedzku na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy.

– Dzięki przeprowadzce będziemy mogli zaoferować jeszcze więcej ciekawych i różnorodnych aktywności. Jestem przekonana, że nowe przestrzenie zyskają sympatię mieszkańców Lublina podobnie, jak dotychczasowe miejsce spotkań przy Krakowskim Przedmieściu. Na chwilę obecną nie zdradzamy jednak szczegółów, aby zachować element niespodzianki. Będziemy je stopniowo ujawniać na naszym Facebooku i stronie internetowej – dodaje Monika Kosińska.

Do czasu przeprowadzki, IKEA Po Sąsiedzku przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 będzie działać bez zmian, czyli od poniedziałku do soboty w godz. 10.00-21.00, a w niedziele od 10.00 do 20.00.

Informacje na temat IKEA Po Sąsiedzku oraz szczegółowy program aktualnych wydarzeń są dostępne na stronie IKEA.pl/Lublin/posasiedzku, na fanpage’u na Facebooku (facebook.com/IKEAPoSasiedzku) oraz na Instagramie (instagram.com/ikeaposasiedzku).

O IKEA Retail

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo
i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.

IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA
w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

IKEA_Po_S_siedzku_12.jpg

IKEA_Po_S_siedzku_13.jpg

07 05 2018 Informacja prasowa IKEA Po Sąsiedzku w nowej odsłonie.pdf

pdf | 457 KB

07 05 2018 Informacja prasowa IKEA Po Sąsiedzku w nowej odsłonie.docx

docx | 56,1 KB

Klopsiki, łosoś i krwisty rostbef, czyli czym pod koniec lat 90. IKEA skradła podniebienia Polaków

Tylko w ubiegłym roku klienci IKEA Kraków zjedli 2,5 miliona klopsików i ponad 900 tysięcy hot-dogów. Jednak te kultowe dziś dania nie od razu stały się kulinarnymi hitami. Pod koniec lat 90. serca klientów restauracji IKEA Kraków podbijał łosoś i krwisty rostbef. Nie każdy też wie, że w 1998 roku hot-dogi kosztowały więcej niż dziś. Pamiętacie, co jeszcze serwowała IKEA 20 lat temu?
IKEA Kraków ma już 20 lat. Pamiętacie, jak robiło się zakupy pod koniec lat 90-tych?

Dziś praktycznie w każdym domu znajdziemy coś z IKEA. Ale w 1998 roku, gdy w Krakowie otwierano sklep tej sieci z wyposażeniem wnętrz, mało kto wiedział, co to jest szwedzki design. Ciekawość była tak ogromna, że pierwsi klienci pojawili się już 3 dni przed otwarciem. Rozbili namioty i nocowali przed sklepem. Pracownicy IKEA przynosili im klopsiki z restauracji.
IKEA Gościnnie w Gdyni

Od 6 kwietnia w centrum handlowym Riviera działa nowy punkt spotkań IKEA z klientami. Mieszkańcy Gdyni mogą skorzystać z profesjonalnego doradztwa, jak pięknie i wygodnie urządzić swoją przestrzeń domową, a także zamówić wybrane meble, sprzęt AGD i akcesoria przez internet. To drugi taki punkt zespołu IKEA Gdańsk zrealizowany w ramach wewnętrznego konkursu „Milion na innowacje”.
IKEA Gościnnie w Olsztynie

W centrum handlowym Galeria Warmińska powstaje nowy punkt spotkań IKEA z klientami. Od 21 lutego w IKEA Gościnnie mieszkańcy Olsztyna mogą skorzystać z profesjonalnego doradztwa, jak pięknie i wygodnie urządzić swoją przestrzeń domową, a także zamówić wybrane meble, sprzęt AGD i akcesoria przez internet. Inicjatywa została zrealizowana przez zespół IKEA Gdańsk w ramach wewnętrznego konkursu „Milion na innowacje”.

Traficar przy sklepach IKEA w całej Polsce

Od 16 maja pod sklepami IKEA w Warszawie, Katowicach, Wrocławiu, Gdańsku i Poznaniu pojawią się samochody dostawcze z największej w Polsce sieci carsharingowej Traficar. Klienci zmieszczą w nich nawet popularną szafę PAX.