Kolejne lokalne instytucje dostaną wsparcie od IKEA Kraków. Ruszyła druga edycja programu Minigranty

IKEA Kraków ogłosiła drugą edycję programu grantowego skierowanego do lokalnych instytucji. Minigranty otrzymają wybrane organizacje realizujące projekty społeczne w zakresie edukacji i rozwoju dzieci lub wsparcia osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Zgłoszenia przyjmowane są do 20 lipca.

Minigranty IKEA Kraków to program, którego celem jest wsparcie organizacji, fundacji i innych podmiotów, działających aktywnie na rzecz lokalnych społeczności. Do programu mogą się zgłaszać instytucje, które realizują lub chcą zrealizować projekty przyczyniające się do wyrównywania szans rozwoju i nauki dzieci, poprawiające warunki życia rodzin, pomagające osobom starszym, chorym lub niepełnosprawnym.

Gdy w ubiegłym roku po raz pierwszy uruchamialiśmy program Minigranty w Krakowie, nie spodziewaliśmy się aż tak dużego zainteresowania. Liczba zgłoszeń uświadomiła nam, jak wiele lokalnych instytucji realizuje naprawdę wartościowe projekty. Mieliśmy też mnóstwo zapytań od organizacji wspierających osoby starsze i niepełnosprawne, dlatego w tym roku postanowiliśmy umożliwić ubieganie się o granty również organizacjom działającym na tym polu – powiedziała Sabina Patryas, specjalista ds. marketingu w IKEA Kraków.
Spośród nadesłanych zgłoszeń organizatorzy wybiorą minimum 2 instytucje, które otrzymają produkty IKEA o łącznej wartości 10 000 zł. W szczególnych, uzasadnionych przypadkach, kwota może ulec zwiększeniu. Aby wziąć udział w programie, przedstawiciele organizacji powinni zapoznać się z jego zasadami dostępnymi na stronie www.ikea.pl/minigrantykrakow. Następnie, do 20 lipca 2018 roku włącznie, przesłać organizatorowi uzupełniony formularz współpracy i opis projektu.

Ubiegłoroczna edycja programu Minigranty cieszyła się ogromnym zainteresowaniem. Do udziału zgłosiło się ponad 50 instytucji z Krakowa i okolic. Wsparcie w postaci produktów z asortymentu IKEA otrzymały 4 organizacje: Oddział Kardiologii Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego w Krakowie-Prokocimiu, Oddział Psychiatryczny Dziennego Pobytu w Szpitalu Dziecięcym im. św. Ludwika w Krakowie, prowadzona przez Fundację Promyk placówka Zielony Domek oraz Klub Ojców, działający w ramach Klubu Jędruś, Ośrodka Kultury Kraków – Nowa Huta.

IKEA Kraków istnieje od 1998 roku. We wrześniu 2011 roku zakończyła się przebudowa sklepu, po której obiekt stał się jednym z najnowocześniejszych sklepów IKEA w Polsce. W międzynarodowym konkursie IKEA Store Award 2014, IKEA Kraków uznana została za jeden z 5 najlepszych sklepów IKEA na świecie. Ocenie poddawane były m.in. takie czynniki, jak: standardy pracy, niska rotacja pracowników, współpraca z lokalnymi dostawcami czy zadowolenie klientów. IKEA Kraków oferuje ponad 9 tys. produktów zlokalizowanych w 64 inspirujących wnętrzach. Ponadto posiada przestronną restaurację na 500 miejsc siedzących z bezpłatnym dostępem do Internetu, miejscem dla karmiącej mamy oraz strefą zabawy dla najmłodszych, a także bezpłatną bawialnię „Czarodziejski Las Smaland” z profesjonalną opieką dla dzieci w wieku 3-10 lat.

IKEA Warszawa ogłasza kolejną edycję konkursu MINIGRANTY

Rusza kolejna - IV edycja konkursu grantowego organizowanego przez sklepy IKEA Janki i IKEA Targówek w Warszawie. Konkurs jest skierowany do organizacji pozarządowych, które podejmą działania w zakresie edukacji i rozwoju dzieci oraz ochrony środowiska naturalnego. Wybrani partnerzy otrzymają produkty IKEA o wartości do 10 000 zł.
Minigranty IKEA Kraków dla Stowarzyszenia Unicorn i Zespołu Szkół Specjalnych z Nowej Huty

Dwie krakowskie organizacje przeciwdziałające wykluczeniom społecznym zostały laureatami II edycji konkursu grantowego IKEA Kraków. W Centrum Psychoonkologii Unicorn powstał specjalny kącik dziecięcy, a uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych nr 14 zyskali miejsce, w którym
Katowickie szkoły i IKEA łączą siły w walce o lepszy klimat

IKEA po raz kolejny wesprze dzieci i młodzież w staraniach o lepszy klimat i czystsze środowisko. Konkurs „Słoneczne szkoły dla lepszego miasta” związany jest ze szczytem klimatycznym ONZ COP24, który odbędzie się w Katowicach. Ponad dwadzieścia szkół podstawowych z Kato
IKEA urządziła strefy na Targach Książki w Krakowie. Po imprezie meble trafią do biblioteki

W dniach 25-28 października w Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków odbywają się 22. Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie. W tym roku Gościem Honorowym czterodniowego święta literatury jest Szwecja. Nie mogło więc też zabraknąć IKEA. Szwedzki sklep urządził komforto
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.