Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak
Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje  Magdalena Rozengart-Grzelczak

Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak

IKEA przygotowuje się do otwarcia swojej trzeciej lokalizacji w Warszawie i wybiera pracowników do nowego zespołu. Wiadomo już, kto będzie nim zarządzać. Funkcję dyrektora sklepu objęła Magdalena Rozengart-Grzelczak.

Nowa Dyrektor sklepu IKEA w Blue City jest związana ze szwedzką firmą od ponad 16 lat. W tym czasie zdobyła doświadczenie w zarządzaniu dwoma sklepami IKEA w Polsce – w Gdańsku i w Łodzi (odpowiednio 2002-2006 i 2009-2013). Ważną część kariery zawodowej Rozengart-Grzelczak stanowi zarządzanie zasobami ludzkimi – jak sama podkreśla, obszar HR jest jej wielką pasją również prywatnie. Od 2013 roku pełniła funkcję zastępcy dyrektora ds. zarządzania zasobami ludzkimi, odpowiadając głównie za relacje wewnętrzne z pracownikami, rozwój kompetencji oraz przywództwo. Jako dyrektor sklepu IKEA w Blue City, do czasu jego otwarcia, Magdalena Rozengart-Grzelczak będzie wspierać
i koordynować projekt na wszystkich etapach jego tworzenia.
IKEA nieustannie rozwija się na rynku warszawskim. Sklep w Blue City to nowy format w Polsce. Udział w jego powstawaniu, a następnie kierowanie nim będzie dla mnie dużym wyzwaniem, ale przede wszystkim ciekawym i ekscytującym doświadczeniem. Cieszę się, że wspólnie z całym zespołem będziemy tworzyć zupełnie nowe i pełne inspiracji miejsce, do którego już wkrótce zaprosimy naszych klientów – mówi Magdalena Rozengart-Grzelczak.
Magdalena Rozengart-Grzelczak, poza bogatym doświadczeniem zawodowym, utożsamia się również z wartościami firmy. Jest zaangażowana w temat Różnorodności i Kultury Włączającej, pełniąc funkcję Ambasadorki globalnej sieci IKEA w Polsce. Jej głównym celem jest zapewnienie równych szans dla wszystkich pracowników – niezależnie od ich wieku, płci, orientacji seksualnej, tożsamości płciowej, sprawności fizycznej, pochodzenia etnicznego, rasy, narodowości, wyznawanej religii czy innych aspektów ich indywidualności. W IKEA uważamy, że równość jest istotą praw człowieka, a wszystkie wymiary różnorodności wpływają pozytywnie na pracowników, klientów i rozwój biznesu.
IKEA w centrum handlowym Blue City to unikalny koncept nie tylko
w Polsce, ale i na świecie. Nowy sklep, zlokalizowany blisko centrum miasta, będzie miał mniejszą powierzchnię od standardowego formatu IKEA. W trosce o wygodę klientów i wysoki poziom inspiracji, przestrzeń zostanie wyposażona w nowoczesne rozwiązania digitalowe. W planie koncepcji została również uwzględniona przestrzeń IKEA Food w nowej odsłonie. Otwarcie sklepu zaplanowano na drugą połowę 2018 roku.

Magdalena Rozengart-Grzelczak.jpg

Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak_informacja prasowa.docx

docx | 35,6 KB

IKEA pomogła umeblować 11 mieszkań dla młodzieży z domów dziecka. Podsumowanie projektu „Oswoić dorosłość”

Fundacja Pomocy Dzieciom „Tak Po Prostu” z Poznania zainicjowała projekt mający na celu wsparcie pełnoletnich wychowanków domów dziecka w ich starcie w dorosłe życie. Do współpracy zaprosiła instytucje publiczne i firmy. 11 czerwca 2018 r. w Strzałkowie w Wielkopolsce odbyło się uroczyste podsumowanie inicjatywy, której partnerem jest m.in. IKEA.
Kolejne lokalne instytucje dostaną wsparcie od IKEA Kraków. Ruszyła druga edycja programu Minigranty

IKEA Kraków ogłosiła drugą edycję programu grantowego skierowanego do lokalnych instytucji. Minigranty otrzymają wybrane organizacje realizujące projekty społeczne w zakresie edukacji i rozwoju dzieci lub wsparcia osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Zgłoszenia przyjmowane są do 20 lipca.
Pierwsza IKEA w Polsce w centrum miasta – już wkrótce w Warszawie

W drugiej połowie 2018 roku IKEA otworzy nowy sklep w centrum handlowym Blue City. Trzecia lokalizacja w Warszawie będzie różnić się od standardowego sklepu IKEA. Nowy, mniejszy format w centrum miasta wyposażony zostanie w innowacyjne rozwiązania prezentacji asortymentu, które ułatwią dokonywanie zakupów. Odpowiadając w ten sposób na aktualne trendy i potrzeby konsumentów, IKEA chce zapewnić warszawiakom większą dostępność swojej oferty.
IKEA PO SĄSIEDZKU W NOWEJ ODSŁONIE

IKEA Po Sąsiedzku - szwedzkie, domowe miejsce spotkań przy ul. Krakowskie Przedmieście 55 od początku lipca zacznie działać w nowej, zmienionej formie. Będzie to już nie jedna, ale aż kilka unikalnych przestrzeni, oferujących różne możliwości kreatywnego spędzenia wolnego czasu na terenie sklepu IKEA w Lublinie oraz SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.

IKEA w Lublinie i SKENDE Shopping zapraszają do Po Sąsiedzku

Po Sąsiedzku – to sześć unikalnych przestrzeni, które od początku lipca można odwiedzać na terenie sklepu IKEA w Lublinie i centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.