Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak
Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje  Magdalena Rozengart-Grzelczak

Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak

IKEA przygotowuje się do otwarcia swojej trzeciej lokalizacji w Warszawie i wybiera pracowników do nowego zespołu. Wiadomo już, kto będzie nim zarządzać. Funkcję dyrektora sklepu objęła Magdalena Rozengart-Grzelczak.

Nowa Dyrektor sklepu IKEA w Blue City jest związana ze szwedzką firmą od ponad 16 lat. W tym czasie zdobyła doświadczenie w zarządzaniu dwoma sklepami IKEA w Polsce – w Gdańsku i w Łodzi (odpowiednio 2002-2006 i 2009-2013). Ważną część kariery zawodowej Rozengart-Grzelczak stanowi zarządzanie zasobami ludzkimi – jak sama podkreśla, obszar HR jest jej wielką pasją również prywatnie. Od 2013 roku pełniła funkcję zastępcy dyrektora ds. zarządzania zasobami ludzkimi, odpowiadając głównie za relacje wewnętrzne z pracownikami, rozwój kompetencji oraz przywództwo. Jako dyrektor sklepu IKEA w Blue City, do czasu jego otwarcia, Magdalena Rozengart-Grzelczak będzie wspierać
i koordynować projekt na wszystkich etapach jego tworzenia.
IKEA nieustannie rozwija się na rynku warszawskim. Sklep w Blue City to nowy format w Polsce. Udział w jego powstawaniu, a następnie kierowanie nim będzie dla mnie dużym wyzwaniem, ale przede wszystkim ciekawym i ekscytującym doświadczeniem. Cieszę się, że wspólnie z całym zespołem będziemy tworzyć zupełnie nowe i pełne inspiracji miejsce, do którego już wkrótce zaprosimy naszych klientów – mówi Magdalena Rozengart-Grzelczak.
Magdalena Rozengart-Grzelczak, poza bogatym doświadczeniem zawodowym, utożsamia się również z wartościami firmy. Jest zaangażowana w temat Różnorodności i Kultury Włączającej, pełniąc funkcję Ambasadorki globalnej sieci IKEA w Polsce. Jej głównym celem jest zapewnienie równych szans dla wszystkich pracowników – niezależnie od ich wieku, płci, orientacji seksualnej, tożsamości płciowej, sprawności fizycznej, pochodzenia etnicznego, rasy, narodowości, wyznawanej religii czy innych aspektów ich indywidualności. W IKEA uważamy, że równość jest istotą praw człowieka, a wszystkie wymiary różnorodności wpływają pozytywnie na pracowników, klientów i rozwój biznesu.
IKEA w centrum handlowym Blue City to unikalny koncept nie tylko
w Polsce, ale i na świecie. Nowy sklep, zlokalizowany blisko centrum miasta, będzie miał mniejszą powierzchnię od standardowego formatu IKEA. W trosce o wygodę klientów i wysoki poziom inspiracji, przestrzeń zostanie wyposażona w nowoczesne rozwiązania digitalowe. W planie koncepcji została również uwzględniona przestrzeń IKEA Food w nowej odsłonie. Otwarcie sklepu zaplanowano na drugą połowę 2018 roku.

Magdalena Rozengart-Grzelczak.jpg

Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak_informacja prasowa.docx

docx | 35,6 KB

Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.
IKEA pomogła umeblować 11 mieszkań dla młodzieży z domów dziecka. Podsumowanie projektu „Oswoić dorosłość”

Fundacja Pomocy Dzieciom „Tak Po Prostu” z Poznania zainicjowała projekt mający na celu wsparcie pełnoletnich wychowanków domów dziecka w ich starcie w dorosłe życie. Do współpracy zaprosiła instytucje publiczne i firmy. 11 czerwca 2018 r. w Strzałkowie w Wielkopolsce odbyło się uroczyste podsumowanie inicjatywy, której partnerem jest m.in. IKEA.
Kolejne lokalne instytucje dostaną wsparcie od IKEA Kraków. Ruszyła druga edycja programu Minigranty

IKEA Kraków ogłosiła drugą edycję programu grantowego skierowanego do lokalnych instytucji. Minigranty otrzymają wybrane organizacje realizujące projekty społeczne w zakresie edukacji i rozwoju dzieci lub wsparcia osób zagrożonych wykluczeniem społecznym. Zgłoszenia przyjmowane są do 20 lipca.