IKEA w Lublinie i SKENDE Shopping zapraszają do Po Sąsiedzku

Po Sąsiedzku – to sześć unikalnych przestrzeni, które od początku lipca można odwiedzać na terenie sklepu IKEA w Lublinie i centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.

Warsztatownia, Czas Na Przerwę, Strefa Babska, Strefa Męska oraz Sąsiedzki Skwer i Plac Zabaw to sześć wyjątkowych miejsc, które pod wspólnym szyldem Po Sąsiedzku oferują różne kreatywne formy spędzenia wolnego czasu. Warsztaty, inspirujące spotkania, a nawet lekcje rysunku i języka szwedzkiego to tylko niektóre z wielu atrakcji, jakie czekają na mieszkańców Lublina.
Wspólnie z centrum handlowym SKENDE Shopping udało nam się stworzyć unikalne, kreatywne przestrzenie, w których każdy może spędzić czas tak, jak lubi najbardziej, biorąc udział w różnorodnych warsztatach i spotkaniach lub po prostu relaksując się przy dobrej kawie i książce. Niektóre aktywności będą nawiązywać do tych, które znamy z IKEA Po Sąsiedzku, ale pojawią się też zupełnie inne, równie wyjątkowe. Mamy nadzieję, że Po Sąsiedzku stanie się ulubionym miejscem spotkań mieszkańców Lublina, które z przyjemnością będą odwiedzać. – mówi Monika Kosińska, dyrektor sklepu IKEA w  Lublinie.
Nowe miejsca działające pod wspólnym szyldem Po Sąsiedzku oferują różnorodne, kreatywne formy spędzenia wolnego czasu. Podczas cyklicznych zajęć w Warsztatowni na pierwszym piętrze w restauracji IKEA będzie można nauczyć się m.in. jak samodzielnie zaprojektować swój wymarzony pokój lub nadać drugie życie przedmiotom codziennego użytku. Miłośnicy majsterkowania będą mogli tu również wziąć udział w warsztatach Ikea Hacks i dowiedzieć się, jak z mebli IKEA stworzyć coś zupełnie nowego według własnego pomysłu. Z myślą o osobach, które chcą się zrelaksować w wygodnym fotelu, przy dobrej książce, powstał wyjątkowy kącik - Czas na Przerwę. Można tu nie tylko odpocząć, ale też nauczyć się języka szwedzkiego lub zagrać w gry planszowe.
Ale to nie wszystkie atrakcje, jakie znajdziemy w Po Sąsiedzku. Na terenie centrum handlowego SKENDE Shopping powstały dwie dodatkowe wyjątkowe przestrzenie. Strefa Babska to miejsce stworzone z myślą o kobietach, które będą chciały chwilę zrelaksować się między zakupami przy dobrej kawie. W kameralnej atmosferze mogą nie tylko spotkać się w gronie przyjaciółek, ale też zapoznać z najnowszymi trendami w modzie i makijażu, wymienić doświadczeniami i wziąć udział w pasjonujących spotkaniach ze znanymi lubelskimi blogerkami. Obok strefy dla kobiet oczywiście nie mogło zabraknąć również miejsca stworzonego z myślą o mężczyznach. W specjalnie zaaranżowanej Strefie Męskiej czeka na nich kolekcja motoryzacyjnych magazynów, ulubione kanały sportowe w TV, a nawet stół do gry w piłkarzyki.
Cieszymy się, że wspólnie z IKEA udało nam się zaproponować coś unikalnego, czego nie było jeszcze do tej pory w Lublinie. Już po pierwszym dniu możemy stwierdzić, że Strefa Męska okazała się przysłowiowym „strzałem w dziesiątkę” i wzbudziła ogromne zainteresowanie. – podkreśla Jacek Garbaczewski, dyrektor SKENDE Shopping.
Poza tym na wszystkich miłośników aktywnego wypoczynku czekają kreatywne strefy zabaw na świeżym powietrzu. Przed wejściem do centrum handlowego SKENDE Shopping dzieci mogą skorzystać ze specjalnie przygotowanego Placu Zabaw z huśtawkami, zjeżdżalniami i ślizgawkami. Z kolei fani miejskich sportów powinni koniecznie odwiedzić Sąsiedzki Skwer, a w nim siłownię na świeżym powietrzu, skatepark oraz jedyny w Lublinie pumptrack, na którym dzieci i młodzież mogą doskonalić jazdę na rowerze.
Dodatkowe informacje na temat Po Sąsiedzku oraz szczegółowy harmonogram warsztatów i spotkań dostępne są na stronie: www.skendeshopping.pl oraz IKEA.pl/Lublin w zakładce Aktualności.
O IKEA Retail
Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive. IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów, które w roku finansowym 2016 odwiedziło prawie 28 milionów osób.

Centrum handlowe SKENDE Shopping w Lublinie
Centrum handlowe SKENDE Shopping wraz ze sklepem IKEA w Lublinie to jeden z największych obiektów handlowych we wschodniej Polsce. W sumie na powierzchni 57 500 m kw. klienci mogą skorzystać z oferty sklepu IKEA o powierzchni 33 500 m kw. oraz centrum handlowego o powierzchni 24 000 m kw. z 50 różnymi sklepami i punktami usługowymi, w tym jedynym w Lublinie supermarketem sieci Intermarche. Na terenie centrum znajduje się wiele punktów przyjaznych rodzinom, miejsc wspólnego odpoczynku
i zabaw dla dzieci. Do dyspozycji klientów jest również parking na 2000 samochodów.

IKEA CENTRES
IKEA Centres, spółka należąca do Grupy IKEA, od 40 lat buduje i zarządza rentownymi centrami handlowymi. Obecnie posiada 43 obiekty zlokalizowane w 15 krajach, które rocznie odwiedza 460 milionów osób. Do 2025 roku w planach spółki jest w sumie 70 lokalizacji. IKEA Centres stawia na stały wzrost i podnoszenie jakości usług. Wraz z firmą rozwijają się także jej najemcy i partnerzy biznesowi, a wśród nich 1600 marek prowadzących ponad 7000 sklepów. Wizja IKEA „tworzenia lepszych warunków codziennego życia dla wielu ludzi” jest hasłem przewodnim dla wszystkich pracujących w IKEA Centres. Więcej na temat IKEA Centres: www.shopandmeet.com

IKEA_Po_Sąsiedzku_03.jpg

IKEA_Po_Sąsiedzku_06.jpg

IKEA_Po_Sąsiedzku_02.jpg

IKEA_Po_Sąsiedzku_04.jpg

IKEA_Po_Sąsiedzku_01.jpg

2018-07-03 IKEA w Lublinie i SKENDE Shopping zapraszają do Po Sasiedzku....pdf

pdf | 515 KB

IKEA_Po_Sąsiedzku_05.jpg

Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
IKEA wybrała agencję PR do komunikacji korporacyjnej

IKEA zakończyła przetarg na kompleksową obsługę komunikacji korporacyjnej, obejmującą wewnętrzne i zewnętrzne działania oraz Public Affairs. Zwyciężyła agencja 2B UP Consulting, będąca częścią Garden of Words Group. Współpracę w nowym obszarze firmy rozpoczną we wrześniu 2018 roku.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.