Wege hot dog już w IKEA

Nowa, wegetariańska wersja klasycznego hot doga dostępna jest już w ofercie Bistro IKEA. To nie tylko smaczna i szybka przekąska, ale także bardziej zrównoważony wybór. IKEA Food, opierając się na wizji IKEA mającej na celu tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi, chce zainspirować ich do zdrowszego i bardziej zrównoważonego stylu życia, oferując pyszne jedzenie, które ma pozytywny wpływ na ludzi i planetę.

Właśnie dlatego, skład wege hot doga oparty jest na roślinach. Główne składniki wege hot doga to: jarmuż, czerwona soczewica, komosa ryżowa, cebula, marchew, ziemniaki oraz przyprawy takie jak imbir, kurkuma, sól i pieprz. Hot dog w wersji wegetariańskiej będzie serwowany z dodatkami w postaci słodko-pikantnej musztardy, marynowanej czerwonej kapusty oraz prażonej cebulki.
IKEA People eating veggie hot dog.jpg
- W IKEA chcemy inspirować ludzi i umożliwiać im prowadzenie zdrowszego, bardziej odpowiedzialnego życia, bez nadużywania zasobów naszej planety. Składniki roślinne są bardziej zrównoważone niż mięsne, ponieważ ich oddziaływanie na środowisko jest zdecydowanie niższe. Na przykład, emisja CO2/kg podczas produkcji wege hot doga jest około 7 razy mniejsza, niż w przypadku klasycznego hot doga IKEA. W ramach naszej oferty gastronomicznej chcemy tworzyć asortyment, który sprawia, że zrównoważone i zdrowe jedzenie jest smaczne, łatwe i niedrogie. Wierzymy, że dodając do menu Bistro IKEA wege hot doga, realizujemy tę misję – mówi Tomasz Jachimczak, Commercial & Range Manager, IKEA Retail w Polsce.
IKEA veggie hot dog from the top.jpg
Cena nowego dania będzie taka sama, jak w przypadku klasycznego hot doga z dodatkami, czyli 2 zł. Dodatki stanowią nieodłączny element wege hot doga. Dzięki nim całe danie ma odpowiednią teksturę i smak. Dlatego IKEA oferuje klientom wyłącznie opcję z dodatkami.

Klasyczny popularny hot dog IKEA ma długą historię. W 1981 roku, w nawiązaniu do wizji IKEA bycia dostępnym dla wielu, Ingvar Kamprad ustalił koszt hot doga na 5 szwedzkich koron, co stanowiło połowę ceny u konkurencji. To był początek sukcesu produktu, który do dziś jest serwowany w IKEA na całym świecie. Wprowadzając jego opcję wege, IKEA chce pozostać wierną wizji Ingvara Kamprada i oferować szybki, wygodny i przystępny cenowo produkt dla swoich klientów. Wege hot dog dostępny będzie we wszystkich sklepach IKEA w Europie w tym miesiącu, a w 2019 będzie w ofercie w sklepach na całym świecie.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi.  Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły  wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w  zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów (w drugiej połowie br. otworzy jedenasty w centrum handlowym Blue City) i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA  Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego  Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i  Wschodniej. Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych,  które zapewniają jej niezależność energetyczną. W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a strona www.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt.

Veggie hot dog .jpg

grafika | 35 MB

IKEA veggie hot dog at IKEA store.jpg

IKEA veggie hot dog from the top.jpg

IKEA People eating veggie hot dog.jpg

IKEA veggie hot dog Bistro.jpg

IKEA_Wege hot dog_2018-08-01.docx

docx | 402 KB

IKEA_Wege hot dog_2018-08-1.pdf

pdf | 297 KB

Popularny hot-dog IKEA w wersji dla wegetarian

Nowy wegetariański hot dog IKEA poza tym, że jest po prostu pyszny, stanowi jednocześnie bardziej zrównoważoną opcję dla odwiedzających IKEA. Na razie danie jest testowane w sklepie IKEA w Malmö, ale poprzeczka postawiona jest wysoko: stworzyć produkt, który będzie nie mniej lubiany niż popularny hot dog IKEA.
Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.