IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.

Punkt Odbioru Zamówień to wyjątkowe miejsce, które powstało, aby ułatwić mieszkańcom Białegostoku i okolic zakupy w IKEA. Można tu nie tylko odebrać produkty wcześniej zamówione przez telefon lub internet, ale także zainspirować się aranżacjami i produktami z działów: kuchnie, przechowywanie, sypialnie i pokój dziecięcy. Klienci mogą również skorzystać z konsultacji pracowników IKEA, którzy przybliżą proces zakupu i pomogą zaplanować wnętrze.
PUP Białystok6.jpg
Bliżej IKEA – proste zakupy

- Chcemy być coraz bliżej naszych klientów aby zapewnić im stały i łatwy dostęp do produktów i inspiracji IKEA. Nieustannie rozwijamy nowe kanały sprzedaży i staramy się aby nasi klienci mogli robić zakupy w najwygodniejszy dla nich sposób. Wiemy, że mieszkańcy Białegostoku często robią zakupy w sklepie IKEA Targówek, i cieszymy się z ich wizyt. Jednak zdajemy sobie sprawę, że podróż do sklepu jest czasochłonna i niedostępna dla wszystkich. Na pewno łatwiej zrobić zamówienie produktów IKEA przez internet lub telefon i odebrać je w Punkcie Odbioru Zamówień lub skorzystać z usługi wniesienia bezpośrednio do domu. Cieszymy się, że białostoczanie mają teraz taką możliwość – mówi Magdalena Krokowska-Wicherek, dyrektor sklepu IKEA Targówek.

Aby dokonać zakupu mebli z odbiorem w Punkcie Odbioru Zamówień, należy złożyć zamówienie na stronie www.IKEA.pl/internet bądź telefonicznie przez DOMOLINIĘ IKEA (22 275 05 75). Koszt dostawy do Punktu Odbioru Zamówień to 29 zł bez względu na liczbę i wagę produktów. Można też zamówić usługę transportu mebli z wniesieniem do domu na terenie Białegostoku w wyjątkowo atrakcyjnej cenie – już od 49 zł. Białystok jest już piątym miejscem, w którym IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień. Pozostałe lokalizacje to Opole, Kalisz, Szczecin oraz Rzeszów.
PUP Białystok4.jpg
- Nasza galeria handlowa jest chętnie wybierana przez klientów z Podlasia i zza wschodniej granicy, którzy poszukują różnorodnej oferty handlowej skupionej w jednym miejscu. Cieszymy się, że grono naszych najemców powiększyło się o Punkt Odbioru Zamówień IKEA, gdzie nasi klienci będą mogli znaleźć pomysły na aranżacje domowych wnętrz i odebrać zamówienie – mówi Marlena Brzostowska, menedżer Centrum Handlowego Auchan Produkcyjna.

Punkt Odbioru Zamówień znajduje się w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna obok sklepu RTV AGD. Na powierzchni ok. 240 metrów kwadratowych znajduje się inspirująca ekspozycja mebli IKEA oraz chętni do pomocy pracownicy. Punkt jest otwarty od poniedziałku do soboty, w godzinach 09:00-21:00 oraz w niedziele handlowe w godzinach 09:30-19:30.

Centrum Handlowe Auchan Produkcyjna mieści się w Białymstoku przy ulicy Produkcyjnej 84. Klienci tego obiektu mogą korzystać z oferty ponad 50 salonów z modą, obuwiem, kosmetykami, produktami dla dzieci, elektroniką i artykułami wyposażenia wnętrz, a także punktów usługowych i strefy restauracyjnej. Obecnie obiekt jest modernizowany, dzięki czemu klienci jeszcze wygodniej zrobią zakupy i spędzą czas w przyjaznym otoczeniu.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi.  Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły  wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w  zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów (w drugiej połowie br. otworzy jedenasty w centrum handlowym Blue City) i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA  Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego  Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i  Wschodniej. Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych,  które zapewniają jej niezależność energetyczną. W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a stronawww.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt.

IKEA_ Białystok6.jpg

IKEA_Białystok5.jpg

IKEA_ Białystok4.jpg

IKEA_Białystok3.jpg

IKEA_Bialystok2.jpg

IKEA_Białystok1.jpg

HPR_IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku_FINAL.DOCX

docx | 284 KB

HPR_IKEA_IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku_FINAL.pdf

pdf | 307 KB

IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

IKEA rozpoczyna w Kaliszu i okolicach sprzedaż internetową swoich produktów i rozwiązań. Od 14 września mieszkańcy Kalisza, Ostrowa Wielkopolskiego i Pleszewa mogą zamówić meble IKEA do swojego domu w cenie transportu od 49 złotych lub do nowego Punktu Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka w Kaliszu w stałej cenie 29 złotych.
Kupuj #poswojemu w IKEA. IKEA otwiera Punkt Odbioru Zamówień w Kaliszu

Od połowy września 2017 roku mieszkańcy Kalisza i okolic będą mogli zamówić meble IKEA przez internet, telefon lub w każdym sklepie IKEA w Polsce oraz odebrać je w Punkcie Odbioru Zamówień w Parku Handlowym Kalinka. To już drugi taki punkt. Pierwszy został otwarty w grudniu 2016 roku w Opolu.
Punkty Odbioru Zamówień IKEA

W grudniu 2016 roku IKEA uruchamia pierwszy Punkt Odbioru Zamówień w centrum handlowym TURAWA Park w Zawadzie k. Opola. Punkt Odbioru Zamówień to kolejny etap realizacji strategii sprzedaży, dzięki której klienci będą mogli dokonać zakupu mebli kiedy, gdzie i jak lubią. Punkt odbioru to miejsce, gdzie klienci będą mogli odebrać wcześniej zamówione i opłacone meble. Zamówienie można złożyć na stronie internetowej www.ikea.pl/mebleprzezinternet lub telefonicznie.
IKEA Gościnnie w Olsztynie

W centrum handlowym Galeria Warmińska powstaje nowy punkt spotkań IKEA z klientami. Od 21 lutego w IKEA Gościnnie mieszkańcy Olsztyna mogą skorzystać z profesjonalnego doradztwa, jak pięknie i wygodnie urządzić swoją przestrzeń domową, a także zamówić wybrane meble, sprzęt AGD i akcesoria przez internet. Inicjatywa została zrealizowana przez zespół IKEA Gdańsk w ramach wewnętrznego konkursu „Milion na innowacje”.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.