IKEA wybrała agencję PR do komunikacji korporacyjnej

IKEA zakończyła przetarg na kompleksową obsługę komunikacji korporacyjnej, obejmującą wewnętrzne i zewnętrzne działania oraz Public Affairs. Zwyciężyła agencja 2B UP Consulting, będąca częścią Garden of Words Group. Współpracę w nowym obszarze firmy rozpoczną we wrześniu 2018 roku.

Zamknięte postępowanie przetargowe uruchomione zostało w połowie maja 2018 roku. Do jego udziału IKEA zaprosiła swojego dotychczasowego partnera, Havas PR Warsaw oraz agencje 24/7Communication, Garden of Words Group, Grayling oraz MSLGROUP. Agencje otrzymały określone zadania do wykonania, które przedstawiły pod koniec czerwca na spotkaniach przetargowych z działem Komunikacji korporacyjnej IKEA.

Do ostatniego etapu przeszły dwie agencje: Havas PR Warsaw i 2B UP Consulting, które wykazały się najlepszym zrozumieniem marki. W jego trakcie omówione zostały szczegółowe kwestie związane z potencjalną przyszłą współpracą i na tej podstawie została podjęta decyzja.

Pozostałe cztery agencje otrzymają gratyfikację finansową w podziękowaniu za poświęcony czas i pracę przy wykonywaniu zadań przetargowych.

Obsługę w zakresie komunikacji produktowej dla IKEA nadal prowadzić będzie agencja Garden of Words, również wchodząca w skład Garden of Words Group.

Wege hot dog już w IKEA

Nowa, wegetariańska wersja klasycznego hot doga dostępna jest już w ofercie Bistro IKEA. To nie tylko smaczna i szybka przekąska, ale także bardziej zrównoważony wybór. IKEA Food, opierając się na wizji IKEA mającej na celu tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi, chce zainspirować ich do zdrowszego i bardziej zrównoważonego stylu życia, oferując pyszne jedzenie, które ma pozytywny wpływ na ludzi i planetę.
IKEA w Lublinie i SKENDE Shopping zapraszają do Po Sąsiedzku

Po Sąsiedzku – to sześć unikalnych przestrzeni, które od początku lipca można odwiedzać na terenie sklepu IKEA w Lublinie i centrum handlowego SKENDE Shopping przy al. Spółdzielczości Pracy 86-88.
Anna Pawlak-Kuliga od września będzie odpowiadać za rozwój największego rynku IKEA na świecie

Po pięciu latach pracy w Polsce, w tym dwóch na stanowisku prezesa IKEA Retail, Anna Pawlak-Kuliga obejmie stanowisko prezesa IKEA w Chinach. Tymczasowo obowiązki prezesa firmy w Polsce przejmie Iwona Szczęka, członek zarządu.
Mów do mnie… meblem IKEA Pierwsza komunikacja w Polsce w technice ASMR

IKEA namawia Polaków do odpoczynku pierwszą w Polsce akcją wywołującą ASMR – przyjemne ciarki i uczucie zrelaksowania. Ten nietypowy sposób na odpoczynek ma już miliony entuzjastów na całym świecie. Głównymi bohaterami innowacyjnych działań są meble, ale w ujęciu, jakiego w Polsce jeszcze nie było. Całość została zrealizowana poprzez szepty i dźwięki wydobyte z materiałów, z których stworzone są produkty IKEA. Działania wykorzystujące zjawisko ASMR są uzupełnieniem wiosennej kampanii marki zachęcającej do odpoczywania.