IKEA wybrała agencję PR do komunikacji korporacyjnej

IKEA zakończyła przetarg na kompleksową obsługę komunikacji korporacyjnej, obejmującą wewnętrzne i zewnętrzne działania oraz Public Affairs. Zwyciężyła agencja 2B UP Consulting, będąca częścią Garden of Words Group. Współpracę w nowym obszarze firmy rozpoczną we wrześniu 2018 roku.

Zamknięte postępowanie przetargowe uruchomione zostało w połowie maja 2018 roku. Do jego udziału IKEA zaprosiła swojego dotychczasowego partnera, Havas PR Warsaw oraz agencje 24/7Communication, Garden of Words Group, Grayling oraz MSLGROUP. Agencje otrzymały określone zadania do wykonania, które przedstawiły pod koniec czerwca na spotkaniach przetargowych z działem Komunikacji korporacyjnej IKEA.

Do ostatniego etapu przeszły dwie agencje: Havas PR Warsaw i 2B UP Consulting, które wykazały się najlepszym zrozumieniem marki. W jego trakcie omówione zostały szczegółowe kwestie związane z potencjalną przyszłą współpracą i na tej podstawie została podjęta decyzja.

Pozostałe cztery agencje otrzymają gratyfikację finansową w podziękowaniu za poświęcony czas i pracę przy wykonywaniu zadań przetargowych.

Obsługę w zakresie komunikacji produktowej dla IKEA nadal prowadzić będzie agencja Garden of Words, również wchodząca w skład Garden of Words Group.

Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
Wege hot dog już w IKEA

Nowa, wegetariańska wersja klasycznego hot doga dostępna jest już w ofercie Bistro IKEA. To nie tylko smaczna i szybka przekąska, ale także bardziej zrównoważony wybór. IKEA Food, opierając się na wizji IKEA mającej na celu tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi, chce zainspirować ich do zdrowszego i bardziej zrównoważonego stylu życia, oferując pyszne jedzenie, które ma pozytywny wpływ na ludzi i planetę.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.