Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.

Czytanie książek od najmłodszych lat wspiera rozwój zdrowia emocjonalnego i psychicznego dziecka oraz pogłębia więzi rodzinne. Cieszymy się, że mamy możliwość stworzenia takiego projektu we współpracy ze znaną światową marką – mówi Joanna Tupalska, dyrektor marketingu Starego Browaru.
2A4A2617.jpg
10 września, w Atrium Starego Browaru, pojawiło się kilka sypialni,
w całości zaaranżowanych przez IKEA Poznań. Pozostaną one tam przez niespełna miesiąc. Tuż przy wygodnych łóżkach, na półkach i szafkach, obok dekoracji pojawią się setki książek, które będzie można... po prostu czytać! Większość z nich to lektury dla dzieci, dostarczone przez partnerów akcji, księgarnię Bookarest i Empik. Książki mogą też dostarczać klienci Starego Browaru, bo tuż po zakończeniu akcji zarówno lektury ufundowane przez partnerów i poznaniaków oraz całe wyposażenie IKEA z Atrium trafi do podopiecznych Fundacji Dziecko
w Centrum. Książki można zostawiać w Punkcie Informacyjnym w Atrium Starego Browaru, skąd będą trafiać do pobliskich sypialni. W ten sposób będzie można zliczyć ile książek podarowali poznaniacy. Serdecznie zapraszamy wszystkich do udziału w akcji!
Całej akcji w soboty towarzyszyć będą ogólnodostępne zajęcia dla najmłodszych z Empik School:
11:00-12:00 ­­- Czytanie bajek jako rewelacyjna forma nauki angielskiego
(i nie tylko!). Rodzice z pewnością będą zaskoczeni, jak wiele dzieci rozumieją z kontekstu i do tego świetnie się bawią. Wystarczy usiąść, posłuchać, użyć wyobraźni... i nauka angielskiego przychodzi znacznie prościej. Dodatkowo, będą czytane bajki także w języku hiszpańskim! Aby umilić dzieciom naukę będą czekać na nie fantastyczne prezenty
ze świata Disney English.
12:00 – 14:00 Spotkania autorskie, czytanie bajek i drobne animacje dla dzieci.
15 września w w/w godzinach odbędzie się specjalne wydarzenie dla małych wielbicieli Kici Koci Anity Głowińskiej.
2A4A2561.jpg
Sypialnie IKEA w Atrium to nie wszystko! W Pasażu we wrześniu pojawi się strefa materacy, które będzie można wypróbować i skorzystać z porad fizjoterapeuty. Oprócz tego na placu od ul. Ratajczaka stanął piętrowy kontener z przestrzenią wystawową IKEA Poznań. Warto go odwiedzić ze względu na wyjątkowe atrakcje. Dodatkowo wielbicieli marki IKEA, którzy odwiedzą nową przestrzeń, czeka niezwykła nagroda.
2A4A2550.jpg
Nowy Dział Sypialnie w IKEA Poznań - inspirowany wnętrzami poznańskich domów

Marka IKEA nieustannie podąża za zmieniającymi się potrzebami ludzi
i poszukuje jak najlepszych rozwiązań dla życia w domu. Efektem tego jest m.in. nowy, przebudowany Dział Sypialnie w sklepie IKEA Poznań.
W jeszcze większym studiu materacy klientom fachowej pomocy udzielą fizjoterapeuci, a w nowej przestrzeni szaf PAX, sprzedawcy zaprojektują szafę dopasowaną do wszystkich wymagań i dostępną od ręki bez żadnych dodatkowych opłat. Warto zwrócić uwagę, że dział dopełniają inspirowane poznańskimi domami wnętrza, pełne ciekawych rozwiązań dla różnych potrzeb i powierzchni.

IKEA Poznań chętnie angażuje się w różnego rodzaju inicjatywy i akcje charytatywne, których beneficjentem są najważniejsi ludzie na świecie – dzieci. Dlatego wszystkie meble znajdujące się w przygotowanej przez IKEA Poznań aranżacji w Starym Browarze, po zakończeniu akcji zostaną przekazane Fundacji „Dziecko w Centrum”. Fundacja ta zajmuje się inicjowaniem, prowadzeniem oraz promowaniem wszelkich działań na rzecz budowania świata przyjaznego dzieciom. Mamy nadzieję, że przekazane meble pomogą w urządzeniu przestrzeni do zabawy i nauki, gdzie podopieczni fundacji będą mogli spokojnie się rozwijać – mówi Przemysław Juskowiak, specjalista ds. marketingu IKEA Poznań.

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy  i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi.  Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły  wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w  zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People &  Planet Positive. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów (w drugiej połowie br. otworzy jedenasty w centrum handlowym Blue City) i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA  Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego  Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i  Wschodniej. Do Grupy IKEA w Polsce należy również sześć farm wiatrowych,  które zapewniają jej niezależność energetyczną. W roku finansowym 2017 ponad 28 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a stronawww.IKEA.pl odnotowała ok. 91 mln wizyt.

Minigranty IKEA Kraków dla Stowarzyszenia Unicorn i Zespołu Szkół Specjalnych z Nowej Huty

Dwie krakowskie organizacje przeciwdziałające wykluczeniom społecznym zostały laureatami II edycji konkursu grantowego IKEA Kraków. W Centrum Psychoonkologii Unicorn powstał specjalny kącik dziecięcy, a uczniowie Zespołu Szkół Specjalnych nr 14 zyskali miejsce, w którym
Katowickie szkoły i IKEA łączą siły w walce o lepszy klimat

IKEA po raz kolejny wesprze dzieci i młodzież w staraniach o lepszy klimat i czystsze środowisko. Konkurs „Słoneczne szkoły dla lepszego miasta” związany jest ze szczytem klimatycznym ONZ COP24, który odbędzie się w Katowicach. Ponad dwadzieścia szkół podstawowych z Kato
IKEA urządziła strefy na Targach Książki w Krakowie. Po imprezie meble trafią do biblioteki

W dniach 25-28 października w Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków odbywają się 22. Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie. W tym roku Gościem Honorowym czterodniowego święta literatury jest Szwecja. Nie mogło więc też zabraknąć IKEA. Szwedzki sklep urządził komforto
IKEA ponownie w Alejach Jerozolimskich w Warszawie

Od 23 października br. długo wyczekiwany sklep IKEA w Blue City jest otwarty dla klientów. Nowoczesny koncept, bliskość centrum miasta i niestandardowe, inspirujące sposoby prezentacji asortymentu. IKEA w Blue City to miejsce dla wszystkich, którzy myślą o urządzaniu i d
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.