Gwiazdy na premierze nowego Katalogu IKEA 2016!

20 sierpnia w Soho Factory na warszawskiej Pradze, odbyła się premiera Katalogu IKEA 2016. W spotkaniu wzięły udział polskie gwiazdy m.in. Magda Gessler, Bożena Dykiel i Maja Popielarska, a także znani kucharze – Dorota Śniechowska i Marcin Budynek. Goście mieli niepowtarzalną okazję wziąć udział w wielu aktywnościach pod okiem gwiazd – przygotować oryginalne pierogi z Magdą Gessler, spróbować konfitur Bożeny Dykiel, czy poznać sposoby Mai Popielarskiej na domowe uprawy ziół. Spotkanie poprowadziła Ola Kostka.

Tegoroczna odsłona Katalogu IKEA 2016 poświęcona jest życiu w kuchni i wokół niej.
To właśnie kuchnia jest sercem każdego domu, które w naturalny sposób przyciąga i łączy ludzi. W tym roku IKEA oferuje mnóstwo inspiracji związanych z przygotowywaniem posiłków i jedzeniem. Wszystko w myśl hasła – „Drobne rzeczy nadają życiu smak”.

Podczas imprezy inaugurującej premierę nowego Katalogu IKEA 2016 można było spotkać polskie gwiazdy. Kreatorka smaku, Magda Gessler zdradziła swój sekret na idealne ciasto na pierogi oraz przepis na oryginalny farsz z kaczki. Swoją cenną wiedzą podzieliła się również Bożena Dykiel. Jako specjalistka w przygotowywaniu domowych przetworów przyrządziła wyśmienite konfitury, których smakiem zachwycał się każdy z przybyłych gości. Doskonałe aromaty roznosiły się również z wypieków Marcina Budynka, prowadzącego warsztat
z pieczenia domowego chleba. Wśród znanych gwiazd pojawiła się również Maja Popielarska, która wraz z Beatą Śniechowską, zwyciężczynią 2. edycji MasterChef, opowiadały o domowej hodowli ziół i ich zastosowaniu w kuchni. Nie zabrakło również popularnego tematu recyclingu żywności, komentowanego przez dietetyczki z Instytutu Żywności i Żywienia.

Czas na gotowanie to czas na bycie razem. Takie też było spotkanie inaugurujące nowy Katalog IKEA 2016 – wypełnione najlepszymi smakami i miłą atmosferą.

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_7.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_9.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_4.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_5.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_3.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_2.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_8.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_6.jpg

Gwiazdy_na_premierze_nowego_Katalogu_IKEA_2016_10.jpg

IKEA wprowadza nowe rozmiary kołder, poduszek i pościeli na życzenie polskich klientów.

Na sen poświęcamy średnio 8 godzin. To 1/3 naszego dnia, dlatego ważne jest, by zadbać o jego komfort. Wygodne łóżko to podstawa, ale ważna jest też kołdra, poduszka i pościel, pod którą śpimy. Polacy lubią, gdy jest ciepła, miękka i duża. Na życzenie naszych klientów IKEA w Polsce wprowadza specjalne, dostępne tylko na naszym rynku, rozmiary poduszek, kołder i pościeli.