IKEA wprowadza nowe rozmiary kołder, poduszek i pościeli na życzenie polskich klientów.

Na sen poświęcamy średnio 8 godzin. To 1/3 naszego dnia, dlatego ważne jest, by zadbać o jego komfort. Wygodne łóżko to podstawa, ale ważna jest też kołdra, poduszka i pościel, pod którą śpimy. Polacy lubią, gdy jest ciepła, miękka i duża. Na życzenie naszych klientów IKEA w Polsce wprowadza specjalne, dostępne tylko na naszym rynku, rozmiary poduszek, kołder i pościeli.

W Polsce jesteśmy przyzwyczajeni do dużych poduszek i szerokich kołder. Idealnie jeśli dodatkowo nasza pościel jest ciepła i miękka. Gdy mamy taki zestaw, nic nie jest w stanie zepsuć nam dobrego snu. IKEA postanowiła sprostać oczekiwaniom Polaków i sprawić, że będą mogli połączyć swoje preferencje ze szwedzkim designem. Dzięki nowym, dodatkowym rozmiarom poduszek, kołder i kompletów pościeli IKEA, Polacy będą mogli się wyspać tak jak lubią…po polsku.

„Dochodziły do nas głosy, że Polacy uwielbiają naszą pościel, ale mają problem
z dopasowaniem jej do kołder i poduszek, które mają w domu. Teraz każdy może kupić pościel, która będzie pasowała do ukochanej poduszki podarowanej przez mamę czy babcię. Jedynym dylematem będzie wybór koloru i wzoru” – mówi Joanna Religa, Product PR Manager IKEA.

Do tej pory pościel IKEA dostępna była w dwóch rozmiarach: 150x200 cm z jedną poszewką 50x60 cm i 200x200 cm z dwiema poszewkami 50x60 cm.

Teraz IKEA wprowadziła dodatkowo lokalne rozmiary 160x200 cm z dwiema poszewkami 70x80 cm i 200x220 cm z dwiema poszewkami 70x80 cm. A także małe poduszki w rozmiarze 40x40 cm. Klienci będą mogli wybrać z 15 wzorów.

Ponadto, w dniach 7-13 października br. wszystkie kołdry i poduszki będzie można kupić
w niższych cenach

IKEA po raz kolejny na Łódź Design Festival

W dniach 8-18 października br. miłośnicy designu i wzornictwa wezmą udział w największym w Polsce wydarzeniu poświęconemu projektowaniu. Podczas tegorocznej odsłony Łódź Design Festival 2015 wszyscy zwiedzający będą mieli szansę obejrzeć wystawę pt. „Drobne rzeczy nadają życiu smak” przygotowaną przez IKEA. Wśród innych aktywności, w które zaangażowała się firma, są m.in. warsztaty dla dzieci i panel dyskusyjny MEETBLOGIN.