Trzecia IKEA w Warszawie – otwarcie już w październiku!

Nowy, mniejszy format w centrum handlowym Blue City to trzeci sklep IKEA w Warszawie. Niestandardowy, unikalny na skalę światową koncept powita swoich pierwszych klientów już pod koniec października br. IKEA w Blue City będzie miejscem dla wszystkich, którzy myślą o urządzaniu i dekorowaniu wnętrz w swoim stylu.

Mniejszy sklep blisko centrum miasta to odpowiedź IKEA na zmieniające się potrzeby oraz styl życia konsumentów. Ze względu na mniejszą powierzchnię, na miejscu będzie możliwość kupienia części produktów
z asortymentu IKEA. Jednak dzięki zastosowanym rozwiązaniom technologicznym, klienci będą mogli zapoznać się z pełną ofertą IKEA. Testowane w sklepie innowacyjne projekty będą ich nie tylko inspirować, ale także ułatwią wybór i dokonywanie zakupów. Wszystkie produkty
z asortymentu, w tym meble, będzie można zamówić na miejscu
z dostawą do domu – samodzielnie lub z pomocą pracowników. Wnętrze IKEA w Blue City będzie łączyć dotychczasową stylistykę z nowymi rozwiązaniami wizualnymi i technologicznymi. Jednym z nich jest brak znanej ze standardowych sklepów IKEA ścieżki zakupowej - klienci sami decydują, gdzie chcą pójść i co zobaczyć.
IKEA w Blue City to także Bistro i Café, czyli zupełnie nowy format IKEA Food.  Menu oparte będzie na sezonowości i różnorodności. W ofercie znajdą się między innymi kanapki z wypiekanego na miejscu pieczywa czy sałaty i koktajle ze świeżych składników. Nie zabraknie ciepłych, sezonowych dań mięsnych oraz wegetariańskich, a także ulubionych przez naszych klientów tradycyjnych klopsików i ostatniej nowości, czyli wege hot doga. Klienci IKEA będą mogli również napić się kawy oraz zamówić coś słodkiego, np. bułeczkę cynamonową lub torcik DAIM.
Sklep IKEA w Blue City zostanie otworzony w ostatnim tygodniu października. Ze względu na testowane zupełnie nowe funkcjonalności, dokładna data zostanie podana bliżej tego terminu.
Więcej informacji dotyczących IKEA w Blue City znajdziesz na: IKEA.pl/BlueCity

Przyszłość IKEA w Zabrzu

Spotkanie w sprawie przyszłości inwestycji IKEA w Zabrzu odbyło się dzisiaj w Urzędzie Miejskim. Ze strony IKEA uczestniczyli w nimm.in. członkowie zarządu: Małgorzata Jelonek-Sikora, Bartosz Dziubak oraz Dariusz Węglicki, kierownik projektu.. Z prezydent Małgorzatą
Poczytaj mi w łóżku! Wspólny projekt Starego Browaru i IKEA Poznań.

10 września ruszył projekt, którego misją jest promowanie czytania dzieciom. Stary Browar pokaże, że centrum handlowe może być dobrym miejscem, aby spędzić czas z maluchem nad ciekawą lekturą. IKEA zaś zdradzi, co czeka na odwiedzających w nowo otwartym, odświeżonym Dziale Sypialnie w poznańskim sklepie. Finałem akcji będzie pomoc potrzebującym dzieciom.
IKEA otworzyła Punkt Odbioru Zamówień w Białymstoku

IKEA chce być bliżej mieszkańców Podlasia. Firma od 1 sierpnia umożliwia odbiór mebli i akcesoriów w nowo otwartym Punkcie Odbioru Zamówień IKEA w Centrum Handlowym Auchan Produkcyjna w Białymstoku. Zamówienia można składać przez internet lub telefon. To kolejny krok IKEA w realizacji strategii rozwoju sprzedaży wielokanałowej.
Nowym sklepem IKEA w Blue City pokieruje Magdalena Rozengart-Grzelczak

IKEA przygotowuje się do otwarcia swojej trzeciej lokalizacji w Warszawie i wybiera pracowników do nowego zespołu. Wiadomo już, kto będzie nim zarządzać. Funkcję dyrektora sklepu objęła Magdalena Rozengart-Grzelczak.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.