Nowoczesny biznes w Centrum uwagi!

18 października w całkiem nowej odsłonie wnętrza Centrum IKEA dla Firm odbyła się premiera katalogu IKEA Biznes. W gronie przedsiębiorców i dziennikarzy Centrum świętowało pierwszy rok swojej działalności.

W trakcie spotkania projektanci Centrum IKEA dla Firm przedstawili aktualne trendy aranżacji biur oraz zaprezentowali nowy asortyment IKEA Biznes. Oferta IKEA została stworzona przede wszystkim z myślą o pracowniku, aby zapewnić takie miejsce pracy, w którym każdy będzie się czuć dobrze. W przestrzeni Centrum na ul. Marszałkowskiej 89 w Warszawie znajdują się przykładowe aranżacje biur, które charakteryzują się świetną ergonomią połączoną z funkcjonalnym designem. Inspiracja idzie w parze z jakością – Centrum IKEA dla Firm przewiduje aż 10 lat gwarancji na sprzedawane produkty z serii profesjonalne biuro.
Centrum podsumowało również pierwszy rok swojej działalności. Przez ten czas kilkadziesiąt tysięcy osób odwiedziło ten wyjątkowy punkt, a ponad 700 firm skorzystało z profesjonalnej pomocy w zakresie wyposażania funkcjonalnych przestrzeni. W sumie zaaranżowano ponad 60 tys. m2 powierzchni biur. Centrum IKEA dla Firm jest pierwszą taką inicjatywą na świecie i biorąc pod uwagę jego dotychczasowy sukces, IKEA rozważa wprowadzanie tego konceptu na inne rynki.
Cieszymy się, że tylu przedsiębiorców doceniło innowacyjny format przeznaczony specjalnie dla nich. W naszej nowej ofercie znajdą oni jeszcze więcej pomysłów i inspiracji do aranżacji przestrzeni każdej firmy, a nasi eksperci będący na miejscu z chęcią pomogą stworzyć przyjazne i ciekawe wnętrze – powiedział Marek Nogieć, Kierownik Centrum IKEA dla Firm.
Nowoczesny biznes w Centrum naszej uwagi – to hasło przewodnie spotkania, które podkreśla indywidualne podejście IKEA do różnorodnych potrzeb klientów. W Centrum IKEA dla Firm przedsiębiorcy mogą liczyć na profesjonalną pomoc w zakresie wyposażania funkcjonalnych przestrzeni, wsparcie Projektantek oraz atrakcyjne ceny. Więcej informacji o Centrum IKEA dla Firm znajduje się na stronie internetowej.

O Grupie Ingka w Polsce
Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd). Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive. Grupa Ingka w Polsce posiada obecnie dziesięć sklepów i zarządza pięcioma centrami handlowymi poprzez IKEA Centres Polska. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i wschodniej. Do Grupy Ingka w Polsce należy również sześć farm wiatrowych, które zapewniają jej niezależność energetyczną. W roku finansowym 2018 prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA, a strona www.IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt.

9A1A3371.jpg

9A1A3368.jpg

Nowoczesny Biznes w centrum uwagi.docx

docx | 40,3 KB

9A1A3483.jpg

3. edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. O znaczeniu zabawy w rozwoju dzieci przypomina kolekcja LUSTIGT.

Ruszyła trzecia już edycja kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Firma od lat działa na rzecz zapewnienia dzieciom z całego świata prawa do rozwoju, wiedząc, że zabawa edukuje, pozwala prawidłowo dojrzewać i daje poczucie szczęścia. Tym razem włącza się ró
Sprzedaż IKEA Retail w Polsce przekroczyła 4 miliardy złotych

IKEA Retail w Polsce podsumowała kolejny rok finansowy*, ogłaszając 11%** wzrost sprzedaży z wynikiem 4,03 mld zł. Prawie 29 mln osób odwiedziło sklepy IKEA w Polsce, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt. W minionym roku klienci nadal najchętniej kupowali kuchnie i meble do sypialni, popularnością cieszyły się szczególnie materace oraz meble do przechowywania.
Nowa prezes IKEA Retail w Polsce

1 października br. Carolina Garcia Gomez objęła stanowisko prezes zarządu IKEA Retail w Polsce. Karierę w IKEA rozpoczęła w 2005 r. w sklepie IKEA w Barakaldo w rodzinnej Hiszpanii. Doświadczenie zawodowe zdobywała również na rynkach Słowackim, Czeskim oraz Węgierskim. Ostatnio pracowała jako wiceprezes IKEA Retail w Japonii. Z wykształcenia jest inżynierem, ukończyła także studia Master of Business Administration w IESE Business School. Ma 42 lata.
IKEA wybrała agencję PR do komunikacji korporacyjnej

IKEA zakończyła przetarg na kompleksową obsługę komunikacji korporacyjnej, obejmującą wewnętrzne i zewnętrzne działania oraz Public Affairs. Zwyciężyła agencja 2B UP Consulting, będąca częścią Garden of Words Group. Współpracę w nowym obszarze firmy rozpoczną we wrześniu 2018 roku.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.