Z produktami IKEA Święta będą jeszcze bardziej magiczne.Rusza zimowa kampania IKEA.

Na początku listopada rozpoczęła się świąteczna odsłona kampanii IKEA. W tym roku marka udowadnia, że magia Świąt jest na wyciągnięcie ręki – każdy z nas już teraz z łatwością może stworzyć wyjątkową atmosferę w swoim domu.

W zimowej komunikacji IKEA chce przypomnieć, że tak naprawdę niewiele trzeba, by świąteczny czas nabrał jeszcze więcej uroku i magii.
Tegoroczna odsłona kampanii zwraca uwagę na to, że już drobne dodatki mogą stworzyć miejsce, w którym zdystansujemy się do codzienności, będziemy mogli cieszyć się chwilą oraz bajkowym nastrojem. Proponowane rozwiązania IKEA, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, pomagają stworzyć wyjątkową atmosferę w każdym wnętrzu i sprawiają, że ponownie możemy spojrzeć na świat oczami dziecka – mówi Karolina Skalik, Communication Leader w IKEA Retail w Polsce.
Kluczową częścią kampanii jest 30-sekundowy spot, którego bohaterem jest mały chłopiec. Przedstawiona historia udowadnia, że poprzez przedświąteczny pęd możemy zapomnieć o tym, co wtedy jest najważniejsze. O radości z małych rzeczy przypomina jednak nieograniczona wyobraźnia dziecka. Spot pełen jest kolorów, światła i bajkowych nawiązań, dokładnie tak jak jesienno-zimowe nowości z asortymentu IKEA oraz świąteczna kolekcja VINTER.
Jako IKEA chcemy inspirować Polaków i odpowiadać na ich potrzeby. Dlatego też zachęcamy do korzystania z funkcjonalnych rozwiązań dla domu, dzięki którym życie naszych najbliższych, może stać się wygodniejsze i piękniejsze, a czasem nawet magiczne – dodaje Filip Fiedorow, Dyrektor Marketingu w IKEA Retail w Polsce.
Kampanii towarzyszą również spoty produktowe. Marka udowadnia, że wszystko, czego potrzebujemy w te Święta, znajdziemy w IKEA. Dodatkowe aktywności w ramach zimowej kampanii marka przygotowała na grudzień.
Spot wizerunkowy: https://www.youtube.com/watch?v=WpylGqOhg1w&feature=youtu.be
Spot produktowy: https://www.youtube.com/watch?v=lDgLgMJF9PY&feature=youtu.be
Za kreację, strategię i koncept kreatywny kampanii (w tym produkcję spotów do TV) odpowiada agencja Saatchi&Saatchi IS. Produkcją spotów telewizyjnych zajął się TANK. Kampanię w digitalu i social mediach całościowo przygotowała agencja VMLY&R Poland. Za produkcję video contentu odpowiada MAKATA. Aktywacje z influencerami prowadzone są przez Hash.fm, a za komunikację PR odpowiada Garden of Words. Zakup mediów do kampanii koordynuje w całości dom mediowy Wavemaker.
  • Klient: IKEA Retail
  • Agencja: Saatchi&Saatchi IS / VMLY&R Poland
  • Dom mediowy: MEC / Wavemaker
  • Reżyser: Marcin Filipek
  • Dop: Marek Sanak
  • Produkcja: TANK / Digital: MAKATA
  • Scenografia: IKEA – Agnieszka Sobecka / Olak&Brudz SetDesign / Joelle Czajkowski
  • Postprodukcja: Lunapark Motion Arts Collective
  • Lektor: Ewa Szlachcic
IKEA. Niech Żyje Dom! www.ikea.pl/katalog #niechzyjedom

Nazwa marki IKEA to akronim – skrót utworzony kolejno z pierwszych liter imienia i nazwiska założyciela firmy oraz nazw farmy i parafii, skąd pochodzi (Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd).

Wizją IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy funkcjonalne i dobrze zaprojektowane artykuły wyposażenia domu, które łączą jakość i przystępną cenę. Działamy w zgodzie ze zrównoważonym rozwojem, realizując strategię People & Planet Positive.

Grupa Ingka w Polsce posiada obecnie jedenaście sklepów oraz dziewięć innych stacjonarnych punktów spotkań z klientem, m.in. Centrum IKEA dla Firm, Punkty Odbioru Zamówień. Poprzez Ingka Centres Polska zarządza pięcioma centrami handlowymi. Zlokalizowane w Jarostach k. Piotrkowa Trybunalskiego Centrum Dystrybucji zaopatruje 23 sklepy IKEA w Europie Środkowej i wschodniej. Do Grupy Ingka w Polsce należy również sześć farm wiatrowych, które zapewniają jej niezależność energetyczną.

W roku finansowym 2018 prawie 29 mln osób odwiedziło polskie sklepy IKEA, a strona IKEA.pl odnotowała ponad 97 mln wizyt.

*Grupa Ingka, dawniej znana jako Grupa IKEA, jest największym franczyzobiorcą IKEA. Na całym świecie zarządza 367 sklepami w 30 krajach i zatrudnia 158 500 pracowników. Nazwa Ingka powstała od nazwiska założyciela IKEA – Ingvara Kamprada.

Fot. Tomasz Lazar_2.jpg

Fot. Tomasz Lazar_1.jpg

Z produktami IKEA Święta będą jeszcze bardziej magiczne. Rusza zimowa kampania IKEA_informacja dla mediów.docx

docx | 60 KB

Zaprojektowana przez dzieci dla dzieci. Limitowana kolekcja IKEA SAGOSKATT po raz 5. wspiera prawo najmłodszych do zabawy oraz rozwoju.

W minionym roku IKEA zorganizowała konkurs rysunkowy i zaprosiła dzieci z całego świata do narysowania pluszaka swoich marzeń w ramach kampanii społecznej IKEA „Zabawa to poważna sprawa”. Na jury czekało nie lada wyzwanie: wybór tych pięciu najbardziej wyjątkowych z pona
Niech żyje magia świąt! Z kolekcją IKEA VINTER 2018 podaruj bliskim święta, o jakich marzą.

Tegoroczna propozycja IKEA na zimową porę to szeroka gama produktów, które nie tylko pozwolą się zrelaksować podczas przedświątecznej gorączki, ale i zadbają o konkretne potrzeby. Asortyment powiększy się m.in. o tekstylia, oświetlenie, ozdoby choinkowe, przybory do pieczenia i gotowania, oraz akcesoria do pakowania prezentów. Dekorowanie wnętrz                  i świąteczne niespodzianki staną się jeszcze przyjemniejsze! Seria VINTER trafi do sklepów IKEA w Polsce w listopadzie br.
Jesienna premiera 3. sezonu „Domowych rewolucji”. Metamorfozy wnętrz z IKEA

Trzecia odsłona formatu wnętrzarskiego „Domowe rewolucje”, w którym pod okiem Doroty Szelągowskiej przeprowadzana jest metamorfoza mieszkania, wraca na ekrany już 5 października. IKEA po raz kolejny, jako jeden z partnerów wyjątkowego programu, przyczyni się do niezwykłych zmian w domach i życiu bohaterów. Kolejny sezon „Domowych rewolucji” będzie pokazywany równolegle na antenie HGTV Home & Garden oraz TVN.
Październik w IKEA: będzie magicznie i przytulnie!

Jesień w IKEA to czas kreatywności, zabawy konwencją i wsłuchania się w siebie. Wraz z nowym Katalogiem IKEA wprowadziła do asortymentu pastelowe barwy, szarości i złoto, ale jesienną porą zaskoczy zmianą nastroju. Tym razem przeważać będą ciemniejsze, nasycone barwy, modnie eklektyczny wystrój oraz rozmaitość wzorów - od kwiatów po kratę. Październikowe nowości pomogą między innymi w stworzeniu przytulnego i funkcjonalnego pokoju dziennego, a dzięki wyrazistym akcentom bez większego wysiłku będzie można wprowadzić do domu inny nastrój. Wśród najciekawszych produktów, oprócz tekstyliów znajduje się wygodna sofa, seria stołów i mebli do przechowywania czy też nowy asortyment mebli biurowych.
Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.