Niecodzienna codzienność Nowa limitowana kolekcja IKEA SITTNING

Od 20 sierpnia w sklepach IKEA w całej Polsce dostępna będzie limitowana kolekcja SITTNING. To ponad 40 różnorodnych produktów - zastawa stołowa, deski, półmiski, szklanki, wazony, sztućce, świeczniki i obrusy. Akcesoria pomogą stworzyć kompletne nakrycie stołu. Produkty zaprojektowano z myślą o celebrowaniu radości płynącej z chwil spędzonych przy stole z bliskimi.

Zaprojektowana z myślą o nieskończonych możliwościach koordynacji, kolekcja SITTNING pomoże stworzyć kompletne nakrycie stołu, idealne na spontaniczne spotkania po pracy, pełne śmiechu i gorących dyskusji, romantyczne kolacje przeciągające się do późnych godzin nocnych lub niedzielny obiad, który gromadzi przy jednym stole rodziców, dziadków, dzieci i innych członków rodziny. Poprzez kolekcję SITTNING chcemy celebrować radość i wzmacniać ideę dzielenia się. Z tą myślą zaprojektowano duże półmiski oraz drewniane deski do krojenia, z których każdy może swobodnie nakładać porcje na swój talerz.

„Kolekcja wspiera bardziej swobodny sposób biesiadowania, z dużym półmiskiem pełnym jedzenia, z którego każdy może nakładać smakołyki na własne talerze. Wiąże się to również
z koniecznością zapewnienia każdemu sztućców do nakładania jedzenia. Łyżki różnej wielkości i mniejsze widelce pozwalają gościom samodzielnie częstować się jedzeniem ze wspólnego półmiska” – podkreśla Sigga Heimis, kierownik kreatywny dla kolekcji SITTNING.

Wśród produktów znajdziemy również podkładkę pod talerz ze specjalną kieszenią na smartfona. Dzięki niej podczas wspólnego posiłku unikniemy ciągłego sprawdzania aktualności w portalach społecznościowych, nieodebranych wiadomości i połączeń. Będziemy mogli choć przez chwilę cieszyć się z przebywania w gronie bliskich.

SITTNING to połączenie funkcjonalności, prostoty i piękna. Wszystkie produkty zostały zaprojektowane tak, by idealnie ze sobą współgrały i uzupełniały się bez względu na sposób ich łączenia. To kolorowe dmuchane szkło, różne odcienie szarości, ciepło akacjowego drewna oraz stalowy błysk metalu. Nowa kolekcja to także naturalne tekstylia, nawiązujące do klasycznych motywów i wzorów w paski, jodełki i romby.

„Chcieliśmy stworzyć kolekcję, która mogłaby być wykorzystana na wiele sposobów, niezależnie od tego, jaką kuchnię lubi każdy z nas. Mamy nadzieję, że dzięki kolekcji SITTNING zachęcimy naszych klientów do częstszego bycia razem i dzielenia się czymś więcej niż tylko posiłkiem” – podkreśla Joanna Religa, Product PR Manager IKEA.

Kolekcja IKEA SITTNING będzie dostępna w sklepach IKEA od 20 sierpnia do wyczerpania zapasów.

Kolekcja_IKEA_SITTNING_press_kit.pdf

pdf | 4,43 MB

Wspólnie z IKEA możesz wesprzeć edukację najbardziej potrzebujących dzieci

• 8 listopada startuje 13. edycja kampanii „Pluszaki dla Edukacji”.• Wystarczy 1 pluszak, aby potrzebujące dziecko otrzymało podstawowy zestaw edukacyjny, czyli zeszyt i 30 ołówków.Kampania „Pluszaki dla Edukacji” od 13 lat angażuje klientów wszystkich sklepów IKEA wokół idei zwiększania dostępu do edukacji wśród najmłodszych, w najbiedniejszych regionach świata. To, w jaki sposób realizowana jest pomoc, zobaczyli na własne oczy polscy pracownicy IKEA, którzy odwiedzili w tym roku Kambodżę – jeden z 46 najbardziej potrzebujących krajów.