„Meble na telefon” dostępne we wszystkich sklepach IKEA w Polsce

Od 22 czerwca br. IKEA rozszerza nowy sposób sprzedaży „Meble na telefon” dla mieszkańców wszystkich miast i okolic, w których mieści się sklep IKEA. Wcześniej ten sposób sprzedaży był dostępny dla klientów z Łodzi, Wrocławia i Warszawy. Wprowadzone rozwiązanie umożliwia zamawianie mebli z dostawą do domu przez biuro obsługi IKEA - DOMOLINIĘ. Jest to kolejny krok firmy na drodze do uruchomienia kompleksowej sprzedaży wielokanałowej w Polsce.

„Meble na telefon” to nowy sposób sprzedaży zaproponowany przez IKEA, aby wyjść naprzeciw zmieniającym się potrzebom polskich Klientów. Od grudnia 2015 roku, z możliwości złożenia zamówienia przez telefon, jako pierwsze mogły skorzystać osoby mieszkające w Łodzi i Wrocławiu, a od marca – w Warszawie i okolicach. Teraz IKEA oferuje tę usługę mieszkańcom wszystkich miast i ich okolic, w których znajdują się jej sklepy.
Nasi Klienci w Łodzi, Wrocławiu i Warszawie są bardzo zadowoleni z usługi „Meble na telefon”, a zainteresowanie mieszkańców pozostałych miast, w których znajdują się nasze sklepy, wciąż rośnie. Postanowiliśmy odpowiedzieć na te potrzeby i wprowadzić tę usługę również w Gdańsku, Bydgoszczy, Poznaniu, Krakowie i Katowicach – powiedział Michał Przybysz, Dyrektor ds. Sprzedaży Wielokanałowej IKEA Retail w Polsce. Program pilotażowy okazał się sukcesem, dlatego podjęliśmy decyzję o kontynuowaniu działań w pozostałych lokalizacjach. O kolejnych krokach będziemy informować na bieżąco – dodał.
Aby skorzystać z nowego sposobu sprzedaży Meble na telefon należy zadzwonić do biura obsługi klienta DOMOLINII IKEA (22 275 05 75) i zamówić wybrane wcześniej meble. Następnie opłacić całkowity koszt zamówienia przez Internet i w ciągu kilku dni odebrać swoje zamówienie dostarczone przez firmę transportową pod wskazany adres. Do ceny zamówienia doliczany jest również koszt transportu i kompletowania, zgodny z cennikiem w sklepach stacjonarnych. Obecnie przez telefon można zamawiać wyłącznie meble – oferta nie obejmuje akcesoriów i dodatków wyposażenia wnętrz.
Więcej informacji na stronie: http://www.ikea.com/pl/pl/meblenatelefon/index.html

Młodzi zmieniają swoje otoczenie Stypendyści programu IKEA zrealizują kolejne lokalne projekty społeczne

Rusza 5. edycja programu IKEA i Fundacji Świętego Mikołaja „Na Rodzinę Można Liczyć”. Stypendia trafią do młodych liderów społecznych, którzy chcą zrealizować własne projekty niosące zmiany dla lokalnej społeczności. Autorzy najciekawszych pomysłów otrzymają, oprócz stypendiów, dodatkowe granty na ich realizację. O liczbie stypendiów zdecydują klubowicze IKEA FAMILY.