57 500 m2 nowej powierzchni handlowej w Lublinie, z podziałem na: sklep IKEA (33500 m2), Covenience Centre (14500 m2) oraz Strip Mall (10000 m2). W nowym centrum mieszkańcy będą mogli skorzystać z oferty IKEA oraz Intermarché.

Centrum handlowe firmy IKEA Centres Polska S.A. podpisało umowę najmu z operatorem spożywczym, dzięki której w Lublinie pojawi się pierwszy supermarket sieci Intermarché. Otwarcie centrum handlowego planowane jest na czwarty kwartał 2017 roku.

Centrum handlowe firmy IKEA Centres w Lublinie którego otwarcie planowane jest w IV kwartale 2017 roku, to pierwsza tego typu inwestycja w Lublinie i całym województwie lubelskim. Centrum zintegrowane będzie ze sklepem IKEA, który zostanie otwarty wcześniej. Na powierzchni 57 500 m2 (łącznie ze sklepem IKEA), klienci będą mogli skorzystać z oferty około 67 sklepów oraz punktów usługowych. Dodatkowo do ich dyspozycji będzie 2 000 miejsc parkingowych. Zielone otoczenie wokół centrum zaaranżowane zostanie w taki sposób aby w pełni wkomponować się w lokalny krajobraz.

Po wybudowaniu centrum handlowego lublinianie zyskają około 800 nowych miejsc pracy, w tym kilkadziesiąt w Intermarché. Inwestycja największego europejskiego zrzeszenia niezależnych przedsiębiorców - Grupy Muszkieterów przyniesie gminie również korzyści z tytułu podatków, gdyż supermarket zarejestrowany będzie bezpośrednio w Lublinie.

Istotne dla nas jest także to, że Grupa Muszkieterów angażuje się w działania prospołeczne. W kooperacji z samorządami lokalnymi m.in. finansuje budowę placów zabaw w miejscowościach, w których znajdują się sklepy Intermarché oraz organizuje turnusy wakacyjne dla najmłodszych, ambitnych dzieci, pochodzących z rodzin niezamożnych oraz wychowanków placówek opiekuńczo-wychowawczych – Katarzyna Balashov, Rzecznik Prasowy Grupy IKEA w Polsce.

W ofercie supermarketu Intermarché klienci znajdą bogaty asortyment artykułów spożywczych i przemysłowych. Sieć specjalizuje się w produktach świeżych, takich jak owoce, warzywa, nabiał, pieczywo oraz mięso. Sklepy przynależące do tej sieci posiadają także własne piekarnie, wędzarnie oraz oferują rozbiór mięsa. Dzięki temu klienci mogą zakupić tradycyjne wyroby, produkowane na miejscu według polskich receptur. W ofercie sieci znajdują się także produkty ekologiczne oraz bio. W punkcie sprzedaży dostępna będzie także obszerna oferta win, które dobierane są przez enologa Intermarché.
-----------------------------------------------------------------------
O IKEA Centres:
IKEA Centres to globalna spółka należąca do Grupy IKEA. Jest deweloperem i zarządcą obiektów handlowych, które odpowiadają na potrzeby szerokiego grona odbiorców, a ich istotną część stanowi sklep IKEA. Firma dąży do tego, by zarządzane przez nią obiekty były przyjaznymi i nowoczesnymi miejscami spotkań. Stara się stale budować silne i długotrwałe relacje z najemcami i wykorzystywać na bieżąco doświadczenie zdobyte na różnych, oddalonych od siebie rynkach.
Spółka IKEA Centres, obecna w Chinach, Europie (włączając w to kraje nordyckie) oraz Rosji, posiada i zarządza 41 centrami handlowymi i 25 parkami handlowymi zlokalizowanymi w 14 krajach. Łączna powierzchnia najmu tych obiektów wynosi ponad 3,3 miliona m kw., a rocznie odwiedza je około 450 milionów osób. Centra handlowe należące do spółki działają pod różnymi markami, np. MEGA w Rosji czy LIVAT w Chinach.
IKEA Centres Poland zarządza ośmioma obiektami handlowymi znajdującymi się w Gdańsku, Łodzi, Poznaniu, Wrocławiu, Katowicach oraz Warszawie. Obecnie firma przygotowuje się do budowy nowych centrów handlowych w Lublinie i Zabrzu oraz modernizuje Park Handlowy Franowo w Poznaniu.

Informacje o Intermarché oraz Grupie Muszkieterów w Polsce:
Intermarché to sieć sklepów spożywczych działająca w ramach Grupy Muszkieterów – największej w Polsce sieci franczyzowej w kategorii supermarketów spożywczych oraz typu „dom i ogród” (Bricomarché). Sieć handlowa Grupy Muszkieterów liczy obecnie ponad 360 punktów sprzedaży Intermarché i Bricomarché. W centrali Grupy w Poznaniu, w dwóch magazynach logistycznych oraz supermarketach zatrudnionych jest aktualnie ponad 15 tys. osób. Muszkieterowie są obecni w 4 krajach Europy: Polsce, Francji, Belgii i Portugalii.
Więcej informacji Intermarché znajduje się na stronie www.intermarche.pl.

2b_noc__2.jpg

1b.jpg

3a.jpg

lot__2.jpg

Lampa RIGGAD z asortymentu IKEA zdobyła prestiżową nagrodę iF DESIGN AWARD 2016

Lampa RIGGAD wyposażona w bezprzewodowe ładowanie została nagrodzona w prestiżowym konkursie iF DESIGN AWARD. To jedna z najbardziej cenionych nagród w dziedzinie projektowania na świecie. Lampę wyróżniono w kategorii oświetlenie.