Nowy Dyrektor Marketingu w IKEA Retail

Z początkiem listopada do IKEA Retail dołączy Filip Fiedorow, obejmując stanowisko Dyrektora Marketingu. Jednym z wyzwań stojących przed zespołem, którym będzie kierował jest rozwijanie sprzedaży wielokanałowej, w tym możliwości zakupu mebli przez Internet.

Filip Fiedorow posiada doświadczenie w prowadzeniu zespołów marketingowych największych polskich oraz europejskich marek. Tworzył i zarządzał kampaniami uznanymi za przełomowe w polskiej reklamie.

Bardzo się cieszymy, że Filip Fiedorow już wkrótce będzie współtworzył naszą markę. Jego talent, pasja, doświadczenie oraz własna chęć dalszego rozwoju na pewno będą ogromnym atutem w procesie budowania IKEA w Polsce. Wiemy też, że nasze wartości i tworzenie biznesu poprzez potencjał pracowników są dla Filipa ważnym elementem codziennej pracy, co dla IKEA jest kluczowe w rozwoju naszej firmy – mówi Michał Pióro, Dyrektor HR IKEA Retail w Polsce.

Przed dołączeniem do IKEA Retail Filip Fiedorow kierował działem marketingu sieci Lidl Polska przez 3 lata, realizując m.in. kampanie z udziałem Pascala Brodnickiego, Karola Okrasy oraz Doroty Wellman. Wcześniej przez 7 lat był związany z Kompanią Piwowarską, gdzie obejmował stanowisko Senior Strategy & Planning Manager marki Tyskie, był również liderem kampanii „5 Stadion”. Zajmował się też takimi markami, jak Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Lech. Zawodową karierę rozpoczął w agencji reklamowej TEQUILA\Polska realizując projekty m.in. dla Unilevera, Philips Lighting Poland, The Lorenz Bahlsen Snack World.

Jest absolwentem Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. Interesuje się muzyką, uwielbia podróżować i poznawać kuchnie świata.

Celem IKEA jest tworzenie lepszego codziennego życia dla wielu ludzi. Oferujemy dobre wzornictwo i funkcjonalne meble w przystępnej cenie. Dbamy o zrównoważony rozwój, realizując strategię People & Planet Positive.
IKEA jest godną zaufania, stabilną finansowo i stale rozwijającą się firmą. Grupa IKEA w Polsce posiada obecnie dziewięć sklepów, które w roku finansowym 2015 odwiedziło 24 miliony osób. Ponadto, poprzez IKEA Centres Poland S.A., firma zbudowała i zarządza ośmioma parkami oraz centrami handlowymi. W Jarostach koło Piotrkowa Trybunalskiego zlokalizowane jest Regionalne Centrum Dystrybucyjne, które obsługuje sklepy IKEA w Polsce, Czechach, Słowacji, Rumunii, Bułgarii i na Węgrzech. Ponadto Grupa IKEA zainwestowała w sześć farm wiatrowych, dzięki czemu obecnie wytwarzamy tyle energii z odnawialnych źródeł, ile sami zużywamy na terenie Polski.

Do nowego Centrum Handlowego firmy IKEA Centres w Lublinie dołączyli kolejni najemcy

Centrum handlowe firmy IKEA Centres w Lublinie podpisało umowy z kolejnymi najemcami. Mieszkańcy Lublina i okolic będą mogli skorzystać z oferty sklepu IKEA i Intermarché, a także sklepów oraz punktów usługowych, wśród których są m.in. księgarnia Świat Książki, sieć Euro RTV AGD, sklep sportowy Martes Sport oraz Rossmann. Centrum, którego otwarcie planowane jest na czwarty kwartał 2017 roku, będzie liczyło aż 57 500 m2 powierzchni handlowej.