Informacje na temat ewakuacji w sklepie IKEA Wrocław

22 października w sklepie IKEA Wrocław odbyła się ewakuacja spowodowana pożarem w rozdzielni średniego napięcia. Żadnej osobie przebywającej wówczas w sklepie nic się nie stało – wszyscy zostali bezpiecznie ewakuowani. Sklep IKEA Wrocław jest obecnie zamknięty.

Sklep IKEA Wrocław jest obecnie zamknięty.

Dla IKEA bezpieczeństwo to priorytet, dlatego obecnie przeprowadzamy niezbędne czynności, by upewnić, że ponownie możemy otworzyć sklep i przyjąć naszych Klientów.

O otwarciu sklepu powiadomimy, jak tylko będzie to możliwe.

Budowa sklepu IKEA w Lublinie oficjalnie rozpoczęta

Budowa dziesiątego w Polsce sklepu IKEA i towarzyszącego mu centrum handlowego w Lublinie rozpoczęła się na dobre. Podczas uroczystości 25 października br. wkopano symboliczny kamień węgielny. To jedyny we wschodniej części kraju sklep tej sieci w Polsce i drugi pod kątem wielkości. Otwarcie sklepu IKEA zaplanowano na trzeci kwartał 2017 roku, a centrum handlowego – na czwarty kwartał 2017 roku.